Вратарят на Локомотив Пловдив Йордан Господинов заяви в интервю за Дарик радио, че отборът очаква спокойно предстоящия мач с ЦСКА. Той се надява, че с помощта на верните привърженици, Локомотив ще търси пълен успех срещу „червените”.

„Настроението ни е за един хубав мач, но никой не си прави илюзията,че ще ни е леко срещу ЦСКА, сподели Данчо Господинов. Тежък мач ни предстои. Отборът на ЦСКА играе много добре напоследък, но ние също имаме нашите шансове. Очаквам с помощта на публиката, все пак сме домакини, да се опитаме колкото можем да затрудним отбора на ЦСКА. Според мен и частичен успех няма да е нещо, което да не ни устройва, но при всички положения ще търсим пълен успех в мача.”

ЦСКА води с една точка в класирането и на този етап мачът в събота се явява и дерби за третото място. Докъде стигат амбициите на отбора от Пловдив?

„Според мен е много рано още да говорим за битка за трето място, за второ, за четвърто, или което и да е място, откровен е Данчо. Има още толкова много мачове. Реалната цел пред отбора ни беше да влезем в първата седмица и тя продължава да стои пред нас. Ако преждевременно я постигнем и имаме шанс за нещо по-нагоре в класирането, с удоволствие бихме опитали. Не страдаме от някакви болни амбиции. Този отбор бе сглобен буквално седмица, две преди началото на първенството, и ще видим докъде ще стигнем. Основната ни цел продължава да е да запазим мястото си в първата седмица.”

Доколко на футболистите могат да им влияят добри новини като сътрудничеството с бензиностанции „Газпром” и завръщането на феновете по трибуните за мача с ЦСКА?

„Нашата работа е на терена, споделя Йордан Господинов. Надявам се да дадем всичко от себе си и да свършим по най- добрия начин нашата работа. Ако е вярно това за сътрудничеството с тези бензиностанции, е огромен плюс за клуба, но не вярвам тези, които излизат на терена да се влияят от такава новина. ЦСКА сам по себе си като отбор е огромен дразнител за всеки един от нас. Пак казвам, че нашата работа е на терена и там да я свършим.”