Президентът на Марек Йордан Андреев заяви пред Гонг, че не знае нищо за жалбата от страна на Беласица за нередни медицински на футболисти на дупничани за мача между двата тима от изминалия кръг.

Двубоят завърши при резултат 1:1, а ако жалбата бъде уважена, трябва да бъде присъдена служебна победа с 4:0 за петричаните, което ще промени класирането в А група и ще даде на Бела шанс за спасение в последния кръг.

„Не съм чувал затова. Никой не ми се е обаждал, от вас научих. Нищо не знам по този въпрос. При нас никога не е имало проблеми. Има изпълнителни директори, които се занимават с този въпрос”, каза Андреев.

„Трудно може да се случи нещо такова. Не съм го чувал днес (б. авт. – с изпълнителния директор). Във футбола само давам парите, в момента се занимавам с бизнеса си. Това не ме интересува, тъй като вече сме изпаднали.

„На мен футболът ми е даване на пари, не изкарване. Имам бизнес срещи, уговорени от два-три дни, не мога да ги отложа. По-късно ще се обадя.”

„Ако има нещо гнило и някой не е свършил някаква работа, аз бях в чужбина и не знам какво е станало. Бяхме изпаднали преди няколко кръга и играхме честно до края. Вече ми е все тая”, каза още босът на Марек.

В случай, че вече изпадналият тим на Беласица победи служебно, тогава петричаните ще получат възможност да се спасят, ако в последния кръг спечелят у дома срещу Ботев Пловдив, а Берое загуби от Локомотив в София.