Президентът на новака в А група Светкавица Търговище - инженер Петко Матеев, който днес празнува своя 63-и рожден ден даде интервю пред Дарик Кафе.

„Моята практика е такава е сутрин от 6 до 11 часа да обикалям всички лозя, където ме намирате и в момента” – обясни Матеев, който е и шеф на „Винпром Търговище” – „ Проверявам дали са свършени поставените задачи, а и черпя лозарите с вафли. Дай Боже, реколтата да бъде хубава”.

„Снощи част от бизнеса имахме средства и всички казаха какви парични средства ще може да задели от своя бизнес. За голяма радост тези 16 човека заделиха 500 000 лева, което смятам, че за начало е доста оптимална. Ще има още няколко срещи и с големите предприятия, банки, застрахователи. Като се включат и телевизионните права, бюджетът напълно ще ни удовлетвори.”

„Вероятно ще бъдем в последната шестица на класирането, няма да има как да се борим с грандовете. Имаме лиценз за Б група, сега трябва да дойде комисия и да каже какви подобрения да направим, за да вземем и за А група. Трябва да се сложат още пейки, да направим около 2000, трябва да се направи за телевизията специална кабина. Да дойдат да ни кажат какво да направим и ще го направим.”

„Никога няма да взема футболисти, които са били примерно по чужбина, мина ли са 30 и няколко години, но били добри като млади и т.н. Ние търсим млади момчета, които досега не са имали шанс за изява, ще бъдат титуляри при нас. Ако наистина имат този талант и се борят до край, ще успеят, не да правят стойки и да ги изгоним на втората седмица”, каза още босът на Светкавица Търговище.