Футболният мениджър Георги Градев разпространи писмо от „Инспекция по труда” – София, в което се казва, че „произнасянето на Арбитражния съд при Българския футболен съюз по трудов спор няма правно действие”.

Писмото е в отговор на запитване относно решението на Арбитражния съд на БФС по случая с отстраняването от работа на треньора на Черноморец Балчик Иван Кючуков.

Ето какво казва Георги Градев по случая:

„Решението на Арбитражния съд на БФС по случая треньор Иван Кючуков с/у ПФК Черноморец Балчик от 18.09.2009 г. е провъзгласено за нищожно от Инспекция по труда - София! БФС също е унищожил преди няколко дни въпросното грешно и незаконно решение на АСБФС!

ИТ - София е дала указание на "председателя на Арбитражния съд да бъде преустановена порочната практика за произнасяне по трудовоправни спорове". Това включва всички произнасяния на АСБФС по (основанието за) прекратяване на трудов договор между клуб и играч или треньор и по финансовите последици произтичащи от прекратяването на трудовото правоотношение - елемент на трудов спор (чл. 357, ал. 1 от Кодекса на труда).”


А ето и целият отговор на запитването, даден от „Инспекция по труда” – София: