Пълно медийно ембарго наложи от днес в Ботев Енрико Пичони. Повод за това са непрекъснато появяващите се информации, свързани с живота на треньора извън неговите професионални задължения.

Италианецът излезе с официално изявление, което гласи: „От този момент нататък аз - Енрико Пичони - отказвам да разговарям с медиите, тъй като се смятам за треньор-професионалист, а и преди всичко човек, за който непрекъснато се измислят новини в пресата. Съжалявам, че няма да мога да роботя с коректните представители на медиите, но те трябва да разберат, че това не е война. С измислените информации за мен се цели да се нарани човекът Енрико Пичони, така че той да остави Ботев. Аз обаче никога няма да се откажа от каузата Ботев, още повече пък от феновете на „жълто-черния” клуб, които са зад мен във всеки един момент.”

Информационното затъмнение ще обхване всички нива в Ботев. Спортният директор Малу Мпасинкату също потвърди, че спира да говори, като същото се отнася и за футболистите на „канарчетата”.

В същото време италианското ръководство на „жълто-черните” за пореден път обеща, че сделка ще има. По информация на Гонг Пичони е заявил, че до мача със Спортист Своге този уикенд продажбата на Ботев ще бъде финализирана.