Черно море отново не се даде на Лудогорец, и измъкна равенство 1:1 от двубоя срещу лидера, в 33-я кръг на А група.

Разградчани нямат поредни победи от два месеца насам, и сега това им се изплъзна, в добавеното време на редовните 90 минути. Страхлив край на срещата коства на Лудогорец трите точки, докато варненци напълно заслужиха точката, след страхотната битка, която предложиха.

Черно море остава един от двата отбора в А група, които не са допускали загуба от Лудогорец този сезон, заедно с Ботев.

Инфарктен край на "Тича", Морето пак спъна Лудогорец

източник: lap.bg

Мачът на "Тича" бе изпълнен с единоборства, както и с продължителни разигравания, но головите ситуации бяха много малко. Стойчо Стоев разчиташе вече на Христо Златински в средата на терена, и това върна стабилността на Лудогорец в центъра на терена. Твърде малко топки обаче достигаха до Роман Безяк, както и до крилата на разградчани.

Живко Атанасов и Валери Домовчийски липсваха от групата на Черно море, а Стенли Окоро се появи като резерва.

Въпреки това, най-добрите голови положения през първото полувреме бяха в полза на Черно море.

В 25-та минута Георги Божилов засече с глава центриране от корнер, но Владислав Стоянов майсторски изби точно под гредата си, а малко по-рано отново Божилов прати удар към вратата на гостите.

Най-чистата възможност за Лудогорец дойде в 31-та минута, Минев нахлу в наказателното поле, след страхотен извеждащ пас, опита успоредно на голлинията да пусне към Мисиджан, но Стефан Станчев от голлинията изби самоотвержено.

Инфарктен край на "Тича", Морето пак спъна Лудогорец

източник: lap.bg

През второто полувреме Лудогорец очаквано започна да пресира повече, но Черно море изобщо не изглеждаше притеснено. Георги Китанов също бе стабилен на вратата на домакините, и отрази всички удари към себе си.

Всичко интересно се случи в последния четвърт час от срещата.

В 76-та минута Сашо Александров игра с ръка в пеналта и Георги Йорданов отсъди дузпа. Ударът на Мисиджан с глава бе от много близко разстояние, и Александров не успя да реагира, но спря пътя на топката към вратата, затова арбитърът посочи бялата точка. Златински стреля, топката се отби в основата на гредата, и влезе във вратата за 0:1.

Георги Иванов-Гонзо реагира незабавно, и пусна в игра Бекир Расим, като извади защитника Александров, за да придобие съставът му офанзивен вид.

От другата страна, Стойчо Стоев направи силно дефанзивна смяна, като извади Марселиньо, и в игра се появи централния бранител Александър Александров.

Това обаче изобщо не подейства, и смелият ход на Черно море даде резултат, докато този на Лудогорец се оказа фатален. Във втората минута от добавеното време, Бакари получи пас от Окоро в наказателното поле, между няколко защитници на Лудогорец, и бе точен, за да изравни до 1:1.

Инфарктен край на "Тича", Морето пак спъна Лудогорец

източник: lap.bg