Вратарят на Берое Илко Пиргов заяви, че спечелената точка срещу Литекс е важна за старозагорци. Той все пак изрази съжаление, че отборът не успя да удържи аванса си от един гол и не си тръгна с три точки.

- Илко, мнението ти за мача?

– Мисля, че заслужавахме да победим в този мач. Направихме една грешка в защита и ни вкараха гол. Те нямаха кой знае какви положения, които да ни създадат проблеми. Само някакви центрирания. Мисля, че заслужавахме да победим в този мач. Имахме няколко положения. Не знам защо не успяхме. Отдавам го най-вече на малшанс.

- Как приемаш отношението на феновете на теб – и тези на Берое, но и тези на домакините скандираха името ти. Явно са те запомнили с добро тук?

– Искам да благодаря за това най-вече. Чух ги да скандират моето име. Най-хубавото във футбола е като видиш уважението на хората, които гледат мачовете. Уважението в очите. От това по-голяма радост няма. Искам да благодаря на феновете на Литекс за отношението към мен, а също и на феновете на Берое.

- Как определяш цената на точката в Ловеч днес с оглед на генералната цел – по-предно класиране?

– Ние сами като футболисти сме си поставили цел да се класираме колкото се може по-напред. Точката е важна за нас, защото не даваме на отборите пред нас да се отлепват напред в класирането. При евентуална победа на Литекс днес щяха да дръпнат много, така че е важна точката днес, но съжаляваме, че не са три.

- Предстои ви много тежък двубой другата седмица отново – гостуване в Пловдив на Ботев. Очакванията ти за този двубой?

– Надявам се да играем по същия начин, ако може и по-добре. Дано победим там.