Вратарят на Берое Илко Пиргов заяви след победата над Ботев, че старозагорци са проявили характер.

„Тежък мач. Ботев е добър отбор и играят качествен футбол. Ние дадохме всичко от себе си, бяхме максимално затруднени, но в крайна сметка успяхме да се поздравим с победата. Времето също бе тежко, но проявихме характер и взехме този важен мач“, сподели Пиргов.

„Като че ли полученият гол малко ни посъбуди. Топлото време също оказа влияние върху нас, но след допуснатият гол заиграхме по-агресивно. Заслужено стигнахме до победата“ добави вратарят.

„Отиваме в Разград, за да се надиграваме срещу Лудогорец и излезем с добър резултат оттам. Лошото е, че не всичко зависи от нас, но трябва да спечелим двубоя там. Ние, като футболисти, също искаме да спечелим и да си оставим имената тук. Дано да имаме късмет в последния кръг и да спечелим медали.“

„Не знам, но понякога се случва така – да имаш само едно положение и да го вкараш или обратното, да имаш много, а да не можеш да ги реализираш. Двуостър мач се получи, Ботев отбелязаха първи, но съм щастлив, че имахме спортен шанс да обърнем резултата.“

„Всички последните двубои са такива, така че нищо ново за нас. Ще дадем всичко от себе си, за да завършим с добър резултат срещу Лудогорец. Като свърши сезона, ще ви дам такава. Сега не бих искал да коментирам това“, каза още Илко Пиргов.