Новото попълнение на Берое Илко Пиргов заяви, че се надява да постигне успехи с новия си отбор. Той смята, че старозагорци имат потенциал да се класират за евротурнирите.

„Чувствам се добре. Имах среща с треньорите. Те ми казаха техните виждания за отбора и какво искат да постигнат. Берое има сериозни амбиции, а това също ме устройва и затова реших да продължа кариерата си в там“, сподели Пиргов.

„Искам да минат предстоящите три мача и дано влезем в първата шестица. Трябва да подходим с уважение към другите отбори. Трябва да изиграем на ниво предстоящите три мача“, добави вратарят.

„Дано след това успеем да се класираме за евротурнирите.“

„Никъде нямам гарантирано титулярно място. Идвам в Берое с мисълта да се преборя за титулярното място, но нямам гарантирано титулярно място. Надявам се с моите изяви и с труд в тренировките да се преборя за титуляр. Имам една сериозна конкуренция. Това ще е добре за отбора и който е в по-добра форма, той ще играе“, продължи 28-годишният вратар.

„Разбира се, че Берое е стъпка напред в моята кариерата. Искам да благодаря на шефовете на Черно море, че ми подадоха ръка в труден за мен момент след раздялата ми в Литекс. Разделихме се съвсем приятелски. Разбрахме се, че в този момент е по-добре да продължа кариерата си на друго място. Според мен Берое е крачка напред. Има сериозна организация в клуба. Срещнах се с изпълнителния директор, който също е много сериозен човек. Надявам се всичко да е ок около моето преминаване и да постигна големи успехи с Берое.“

„С Владимир Зафиров се засякохме в ЦСКА. С другите момчета се познаваме. Няма да имам проблеми с адаптацията в отбора. Макенджиев е един добър вратар. За мен е важно да съм здрав. Ще давам всичко от себе си на тренировките и който е по-добър от двамата, ще бъде титуляр“, каза още Илко Пиргов.