Милиардерът Кирсан Илюмжинов заяви, че няма да остави Черноморец да фалира и ще осигури на футболния клуб бюджет, гарантиращ достойно място в класирането, предаде репортер на burgas.topnovini.bg. Собственикът на 53.5% от акциите на „Петрол Холдинг” даде специална пресконференция в столицата, по време на която хвърли светлина върху последните промени в компанията. На въпрос, касаещ бъдещето на ПСФК Черноморец, Илюмжинов гарантира, че ще бъдат осигурени средства за нормалното функциониране на футболния клуб.

Илюмжинов обяви, че възнамерява да проведе разговор с Митко Събев, в който ще отправи предложение да изкупи неговите акции в „Петрол Холдинг”. В случай, че не се съгласи, милиардерът смята да му предложи своите акции. Ако Събев отхвърли и това предложение, дейностите в компанията ще бъдат разделени. При такъв сценарий не се знае, каква ще е съдбата на ПСФК Черноморец и дали Илюмжинов ще има интерес да инвестира средства във футболния клуб.

Илюмжинов: Няма да оставя Черноморец да фалира

източник: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

„Гледаме на Черноморец като част от съпътстващите дейности на „Петрол Холдинг”. Със сигурност ще продължа да помагам на клуба, няма да го оставя да фалира. Ще бъде осигурен бюджет, гарантиращ едно достойно място в класирането. Издържал съм отбор в Калмикия и знам, че това е скъпо удоволствие. Въпреки това ще намерим средства, с които да осигурим един нормален бюджет за футболния отбор”, обеща милиардерът.

„Освен това ще бъдат преразгледани заплатите в отбора. Не може единият крак на футболиста да струва колкото заплатите на всички журналисти в тази зала”, добави той.

Илюмжинов: Няма да оставя Черноморец да фалира

източник: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

По време на днешната пресконференция беше засегнат и един от най-наболелите проблеми за бургазлии – изоставения стадион „Черноморец”. Стана ясно, че предстои да бъде направен одит и след като стане ясно, с какви активи и пасиви разполага съоръжението, ще се прецени как ще се процедира.