Новото попълнение на Локомотив Пловдив Илиян Йорданов даде първото си интервю за официалния клубен сайт. В момента нападателят е с отбора в комплекс „Царско село“, където футболистите преминават на две групи медицински тестове.

- Илияне, вече направи няколко тренировки с отбора. Как се чувстваш с екипа на Локо Пд?

- Засега се чувствам добре, а и обстановката също е добра. Тук с лагера всичко е наред. Момчетата се държат с мен добре. Колективът ми изглежда много добре. Всичко е наред с първите ми дни в Локомотив.

- Много неща се изговориха и написаха по медиите около твоето идване от Любимец в Локомотив. Ти какво би казал за трансфера?

- Наистина много работи се изписаха около преминаването ми в Локомотив. Някои са верни, но някои не са верни. Това са нормални работи. Все пак аз се бях разбрал с ръководството и всеки трябва да си изпълни договора. Аз държа на думата си.

- Феновете на Локомотив имаха дълга дискусия около преминаването ти. По форумите спориха искаш ли да дойдеш в отбора, не искаш ли. Какво би им казал за преминаването ти на Лаута?

- Това, че не съм искал да идвам в Локомотив, не отговаря на истината. Щом съм започнал да разговарям по някакъв начин с ръководството на клуба, това означава, че аз искам да дойда тук. Аз искам да се развивам като футболист. За мен това ще е крачка напред. От отбор от „Б“ група отивам в отбор от „А“ група. Определено ще е крачка напред идването ми в Локомотив. Надявам се да се наложа в отбора.

- Би ли коментирал какви са първите ти впечатления от старши треньора Емил Велев?

- Ние сме заедно само от два-три дни. Мога да кажа, че ми изглежда доста добър и сериозен човек. Държи се с всички добре. Тренировките засега са предимно бегови. Всичко е наред засега.

- Ще се пребориш ли с конкуренцията? На твоята позиция в Локомотив винаги е имало добри футболисти.

- Да, аз съм флангови футболист и знам, че на тези позиции играят и Здравко Лазаров, и Сержиньо, и Драги Коцев. Аз съм млад футболист и от играчи като Лазаров и Сержиньо мога да науча много. Ако ми се даде шанс, разбира се, че ще го използвам. Ще гледам да се наложа. Достатъчно амбициозен съм и ще го покажа с времето.

- Какво би казал директно на феновете на Локомотив чрез нашия клубен сайт?

- Пожелавам им отборът на Локомотив да върви напред. Да идват на стадиона, както винаги са идвали и подкрепяли отбора. Пожелавам в края на сезона това, което феновете са си пожелали, да им се сбъдне.