Афишираният като сигурен нов трансфер в Локо Пд Илиян Йорданов даде интервю за Gong.bg след като не игра за „черно-белите” в двете контроли срещу Брестник и Раковски. Очакваше се именно в тях той да бъде видян от старши треньора Емил Велев.

- Кажи няколко думи за феновете - кога и къде си роден , как започна да се занимаваш с футбол , през кои отбори е преминала кариерата ти?

-Роден съм на 3 април 1989 година в град Пазарджик. Живях и учих в Звъничево до 4-ти клас. Тогава от училището ми се записахме на турнира “Данониада” , победихме всички в пазарджишкия регион и стигнахме финалите в Пловдив. Там ме забелязаха и ме поканиха да започна да тренирам в Ботев. След това със семейството ми се преместихме в Пловдив , започнах да тренирам и уча в спортното училище. Играл съм във всички юношески групи на Ботев, след това и в мъжкия отбор. След безпаричието в Ботев при Христолов, разтрогнах и получих оферта от Костадин Костадинов, който работеше в Любимец и приех. Вече две години играя за отбора на Любимец

- Какво става с трансфера ти в Локомотив Пловдив?

- Има постигната договорка между двата клуба. Имам също така и подписан предварителен договор , но все още нямам подписан официален такъв. Имам уверението , че това ще стане , преди или сред нова година преди началото на подготовката.

- Защо не игра в двете контроли, в които Велев те чакаше?

- Защото това бяха нещо като проби , за да ме види новият треньор Велев. Разбирам го , че искаше да види нов за него човек, който не е гледал лично. Аз им казах , че си имам отбор и ако не са сигурни в мен могат да ми кажат и да не ме привличат . С радост бих останал в Любимец , където отбора и колектива е страхотен.

- Ти си неизменен титуляр в редиците на Любимец , какво мислиш за отбора и града?

- Самият град е доста спокоен. Президентът на отбора е направил една страхотна база , там можеш да мислиш само за футбол. През първия полусезон показахме, че бяхме най-добрия отбор . Това благодарение на съвкупност от доста неща, но най-вече сплотеността и колектива .

- Как вървят шофьорските курсове, които караш?

- Добре. Вече взех теоретичния изпит от първия път , остана само да изкарам още някой час и да се явя на кормуването .

- Къде ще посрещнеш Коледните и Новогодишни празници?

- В Пловдив ще празнувам, ще се съберем с приятели.