Въпреки победата като гост над Левски и петото място в класирането на А група, пред Берое на дневен ред e не толкова предстоящият мач с Монтана, а оцеляването на зелено-белия клуб. След оттеглянето на основния спонсор на тима „Брикел” ЕАД, финансовата ситуация в клуба е повече от сложна. В момента в отбора, дори не се говори за заплати и премии, а за плащане наемите на квартирите на футболистите.

„От ден на ден нещата се влошават, всички, които обещаха да помагат се изпокриха”, заяви председателят на съвета на директорите на Берое адвокат Дамян Георгиев.

По-рано този месец от AES и Енел Марица изток 3 обещаха, че ще подпомогнат финасово отбора. Как точно и какви ще бъдат параметрите на помощта, все още не е ясно.

Георгиев допълни, че единствената компания, която напоследък е подала ръка на клуба е цифрова телевизия със седалище в Стара Загора.

„Не спираме да търсим начини за финасиране на Берое, а като последен вариант за това остава община Стара Загора.”, допълни адвокат Георгиев.

Подобно бе изказването и на старши-треньора Илиан Илиев:

„Трудно се играе при такива обстоятелства. В тима дори не говорим за заплати и премии, а за изплащане наемите на квартирите на футболистите, които не са от Стара Загора”, каза наставникът на зелено-белите.

Илиев дори се пошегува по този повод: „Дадох на Петър Димитров поздравителното писмо от кмета за победата над Левски и казах да го даде на хазяина си. Той обаче не искал поздравителни писма, а пари. И е прав”, каза с усмивка, но и с горчивина Илиев.

Спецът похвали футболистите си и каза, че въпреки трудната ситуация, те ще излязат на терена и ще играят за победа срещу Монтана в петък.

Със здравословни проблеми са нападателят Георги Андонов, крилото Дончо Атанасов и полузащитниците Слави Жеков и Искрен Писаров, но почти сигурно е, че те ще са готови за предстоящия двубой от А група в петък.

„Целта ни е да трупаме точки и тъй като допускам, че много хора ще напуснат отбора, ако проблема с финасирането не се реши, затова трябва да имаме добър актив от точки преди зимната пауза”, каза в заключение Илиан Илиев.