Опитният халф на Ботев Враца Илия Илиев гостува днес в актуално студио „Дерби“. Той коментира ситуацията около настоящия си отбор, както и причината за липса на млади футболисти, които да пробиват в големия футбол. „Истината е, че интернет и фейсбук съсипват младите футболисти. Те повече мислят какви снимки да си качат, отколкото какво тренират. Постоянно говоря на играчите от нашия отбор да се стегнат“, каза Илиев.

Футболистът заяви още, че няма проблеми със старши треньора на тима Тони Здравков. При смяната си срещу Ботев Пловдив Илиев отправи жестове към треньора и хвърли капитанската лента. „Нямам проблеми с Тони Здравков. Направих глупост, за която съжалявам. Изпуснах си нервите, защото мислех, че мога да помогна още. Извиних се на треньора. Играл съм с него и се уважаваме. Именно Тони Здравков преобрази Ботев този сезон. Знаете, че имахме проблеми с едни измислени италианци. Добре, че рано се отъврахме от тях. Дължим сероизна благодарност на Тони Здравков и кмета на Ботев, който също много помага“, каза Илиев.

38-годишният футболист изрази своята увереност, че Ботев няма да изпадне този сезон. „След Нова година в отбора ще се завърнат и футболисти, които в момента не могат да играят за нас като Румен Рангелов, Тихомир Найденов и Светослав Валериев. Иначе в нашия отбор има талантливи футболисти. Мисля, че Николай Христов има сериозно бъдеще във футбола ни“, каза Илиев.

Футболистът заяви, че ще играе до тогава, до когато му позволяват силите. „Няма да се дам лесно на младите. Чувствам се добре. Защо да не играя до 40 години“, каза Илиев.