Старши треньорът на Левски Илиан Илиев изрази мнение, че Лудогорец трябва да бъде притеснен от раздвоя на мача в Разград.

„Трябва да играем умно и агресивно, да бъдем компактни. Този мач няма да реши първенството, но ако го спечелим, ще ни даде голяма преднина от 5 точки. Лудогорец трябва да се притеснява от резултата, а не ние. Не искам да коментирам съперника, това е отбор с изчистен стил на игра, станаха шампиони, спечелиха Купата и Супекупата, така че имат класа“, сподели треньорът на Левски.

„Преди всеки мач може да има леко напрежение. Това е тръпката, която ако я няма, по-добре да спираме. Лудогорец е добър отбор, който играе на добър терен, предполагам, че ще има и много публика. Направили сме си поуки от предни мачове, знаем, че ще ни трябва повече агресивност, защото ние сме добри, когато играем с топката, но за да я вземем, трябва да бъдем агресивни в добрия смисъл на думата. Когато играят първият и вторият не може да има фаворит. Факторът домакинство не ме притеснява, защото очаквам да дойдат много наши фенове и да се чувстваме като у дома“, каза Илиев на днешната си пресконференция.

„Ивайло Василев е готов, ние трябва да му дадем само достатъчно самочувствие. Никой не е застрахован от грешки, най-много грешат тези, които са на терена. Не трябва да се акцентира върху това, дали ще пази Ивайло или Пламен. Най-добрият вариант е целият отбор да не допуска удари към вратата. Следващият вариант е Ивайло да си пази със самочувствие. Той мисля, че може да има и повече мачове от Пламен в А група, защото миналата година пази редовно във Видима. Нямам колебания около състава, а и вие знаете, че имаме тесен кръг от играчи. Преди този мач трябва да има тръпка. По-добре е да има емоции, отколкото да бъдем без живец, най-леко казано“, добави специалистът, който тренира Левски от началото на сезона.

„Всеки следващ мач е най-важен. Няма значение дали е Ботев Враца или Лудогорец, все ни дават по три точки. Не искам да коментирам последните резултати на Лудогорец. Знаем, че срещу нас ще играят с максималната си сила. Знаем, че можем да играем, но ни трябва малко повече агресия в добрия смисъл на тази дума“, отбеляза още Илиан Илиев на днешната си пресконференция.