Старши треньорът на Берое Илиан Илиев представи днес новите футболисти в клуба, и говори пред медиите преди първата тренировка в Стара Загора.

“24 полеви футболисти имаме, двама от тях са на проби. Ако излезе нещо по-добро, ще мислим, засега няма,” коментира Илиев за селекцията. “Търсим вътрешен халф, няма разиграващ, защитаващ. Търсим халф. Засега няма футболист, който да отговаря на това, което искаме и да сме в контакт с него.”

Илиев не определи никакви цели пред отбора, тъй като според него, друг трябва да ги постави: “Ръководството трябва да определи целите. И да повтаряме това, което казват другите 12 отбора в А група, ще сме 13-я. Миналата година казаха до 8-мо място, изпълнихме го. Трябва ръководството да ги постави, един работник не може да си поставя сам цели. От гледна точка, че си запазихме гръбнака на отбора, сме добре.”

Наставникът коментира и застаряващия състав на Берое, но не се притеснява от този факт: “Можехме да вземем Александър Александров, но имаме 4-5 момчета над 30 години, ако се бяхме разделили с някой от тях, можехме да вземем него. Но няма стари и млади, има можещи и неможещи.”

Илиев обясни, че Даниел Георгиев от Черно море е желан в Берое, но иска да продължи кариерата си в чужбина. Танко Дяков също е бил в полезрението на старозагорци, но избра Локомотив София.