Старши треньорът на Левски Илиан Илиев заяви след победата над Металург Донецк, че е доволен от старанието на футболистите и от успеха.

„За първи мач трябва да сме доволни от няколко неща - от старанието на футболистите и от победата. Те владееха инициативата през първото полувреме. Знаем, че можем повече, можем много повече неща с топката. В моментите, в които пресирахме Металург ни бе по-лесно. Когато нападателите закъсняваха, се създаваха проблеми пред нашата врата. Те са по-напред в подготовката. Това бе пета или шеста контрола за тях, тъй като имат мач още на 8-и юли“, коментира Илиан Илиев.

„Доволен съм от това, че играчите показаха много голямо желание. За първа контрола като цяло трябва да сме доволни, главно от желанието. Може да играем и по-добре и имам забележки. Нямаше какво да се направи в тази ситуация. И Иво Иванов и Ели показаха, че са добре физически. Имаме резерви във всичко. Индивидуално няма какво да говорим. Всеки един от футболистите има резерв, имаме резерв и като отбор“, добави старши треньорът на Левски.

„Иво Тонев пристигна малко преди мача и не сме разговаряли на темата за централния нападател. Ще вземем футболист. Имаме готова алтернатива. Трябва да вземем нападател. Ако искахме да вземем нападател, вече щяхме да сме го направили. Вече можехме да вземем трима нападатели. Гледахме да вземем най-доброто. Чаворски показа добри неща днес“, продължи специалистът.

„Нормално е да има напрежение, след като е първи мач. Рискувахме с четири-пет млади момчета. Със сигурност е по-лесно да играеш с по-опитни футболисти. Допуснахме много грешки в дефанзивен план. Това трябва да си го кажем сега. През първото полувреме четворката защитници стоеше далеч от халфовете и се получаваха дупки. Оттам се разкъсваше и отбора. Важно е да променим нещата в дефанзивен план“, каза още Илиан Илиев.