Берое няма да разчита на опитния си халф Диан Генчев за тежкото гостуване на Калиакра Каварна от петия кръг на А-футболна група. Двубоят край морето е в събота от 19 часа. Преди няколко дни на една от тренировките Генчев е получил разтежение, което го извади от състава. За мача в Каварна е наказан дясното крило Петър Димитров, който си изпроси глупав червен картон при домакинската загуба на Берое срещу Черноморец с 1:2. Димитров ще понесе и финансова санкция от ръководството,  въпреки че се извини на съотборниците си за своята постъпка.

Според треньора на Берое Илиан Илиев отборът му го чака тежък мач срещу Калиакра.

„Всички знаем класирането, но разликата е, че ние не сме свикнали да бъдем в края на класирането, докато футболистите на Калиакра и през миналия сезон до последно се бориха да останат. Съперникът ни има различен състав и начин на игра от миналия сезон, защото привлякоха няколко нови футболисти, но се познаваме добре", каза треньорът на Берое Илиан Илиев.

Той изгледа на живо мача на Калиакра срещу Локомотив Пловдив, който се игра в Стара Загора преди паузата и е наясно със силните и слабите страни на тима от Каварна.

„Каквото и да се случи в Каварна има следващ мач, а до края на полусезон не могат да се правят генерални изводи. След неговия край ще седнем и ще обсъдим ситуацията и дотогава ще знаем колко точки ще сме спечелили”, каза още Илиев.
Той за първи път сподели, че целта пред Берое този сезон е влизане в шестицата.
„Но при сегашната ситуация няма как да стане. Миналия сезон имахме цел класиране в осмицата, а завършихме на седмо място, но до края остават доста мачове да се изиграят и всичко може да се случи", завърши Илиан Илиев.