За първи път от началото на сезона старши треньорът на Берое Илиан Илиев изрази притеснения от съдийския наряд за гостуването срещу Славия на стадиона в столичния квартал Овча купел в петък от 14.00 часа.

„Определено имам известни притеснения от факта, че съдийската тройка е от Габрово, но се надявам реферите да не окажат влияние върху изхода от двубоя ни срещу Славия”, каза Илиев, вероятно намеквайки, че бащата на Велислав Вуцов - Иван Вуцов, е от Габрово.

„Противникът ни набра инерция през последните кръгове и има самочувствие. Също така разполагат с качествени единици в атака, но аз се надявам футболистите ми да запазят желанието си за игра и срещу Славия. Няма да променяме нищо и е важно да не допускаме грешки”, каза още треньорът на Берое.

Левият защитник Атанас Атанасов отпада за гостуването в София, след като получи нова контузия и за него полусезона приключи преждевременно. 24-годишният футболист беше извън строя за повече от месец и след като се възстанови от разтежението на адукторите си, попадна в групата за мача с Литекс миналия кръг. На тренировката във вторник обаче Атанасов отново е почувствал болки.