Берое е в самия край на подготовката си за пролетния полусезон, а тази неделя в столицата е предстои и първия мач на зелено-белите от втория дял на шампионата, срещу Локомотив Сф. Старши треньорът на тима Илиан Илиев сподели, че като цяло подготовката на Берое е преминала добре.

„Всички футболисти са здрави и в добра физическа кондиция, единствено Петър Костадинов е изостанал малко в подготовката си", каза Илиев пред Дарик. Наставникът на Берое не пожела да коментира дали в момента в отбора има финансови неуредици. „За тези неща питайте ръководството, моята работа е да тренирам отбора", бе краткият отговор на Илиев по този въпрос.

Илиан Илиев заяви, че основният приоритет на Берое е да играе добре през втория полусезон. „Искаме да продължим да показваме добри игри и през втория полусезон, не да гоним конкретни резултати в определени мачове, а да търсим постоянство в изявите си".

„Играхме контроли със съперници, които можахме да уговорим. Свързахме се със гръцките Панатинайкос, Олимпиакос и АЕК, както и с още няколко гранда и имахме желанието да играем срещу някои от тези отбори, но гръцкото първенство не е в пауза, там се играят официални мачове и затова получихме отказ", каза в заключение старши треньорът на Берое Илиан Илиев.

По повод предстоящото гостуване на Берое на столичните „железничари” Илиев бе категоричен: "Резултатите от контролите на Локомотив не ни заблуждават, сигурни сме, че червено-черните са качествен тим и няма да ги подценим".