Старши треньорът на Левски Илиан Илиев обяви, че клубът води преговори с още един футболист. Наставникът сподели, че този играч играе като халф и е чужденец. Треньорът обаче не назова името на въпросния футболист. Илиан Илиев заяви това по време на представянето на новите играчи на тима – Пламен Димов, Михаил Иванов, Стефан Велев и Милен Василев.

Илиан Илиев разкри, че мениджърът на Валери Домовчийски се е свързал с клуба, но все още ръководството на Левски не е обсъдило дали да си върне нападателя.

„По принцип следим доста футболисти, основно български, със Стефан Велев съм работил, с Милен Василев се свързахме, след като си разтрогна договора. За Мишо Иванов знаете за преговорите, а с Пламен Димов – търсихме централен защитник – младежки национал с бъдеще. Трябва да ви кажа, че аз нямам нищо против чуждестранни футболисти. Просто сметнахме, че за тази ситуация, е под-бре така, а и зимният трансферен прозорец е много труден. Адаптацията със сигурност ще им е по-лесна. Тези играчо познават Левски и знаят какво се изисква от тях. Това е инвестиция за бъдещето. Ние се борим за титлата и трябва да я вземем. Тези, както и останалите футболисти ни дават увереност, че можем да я спечелим“, сподели Илиан Илиев.

„Ако търсим футболисти, в чиито първенства се играят мачове, можем да стигнем и до 31-и януари да следим някои играчи. Най-добре е и по-рано, но ако някой играч си е подготвен, не е проблем и да дойде за втория ни лагер“, уточни Илиев.

Относно привличането на Михаил Иванов и вратарската ситуация в момента в Левски, треньорът обяви: „Ивайло Василев го поставихме в много трудна ситуация за мача с Лудогорец. Може да се стигне и до преотстъпване при Ивайло, защото той показа качества. Аз съм на мнението, че дори и да загубим някой млад футболист, ние или друг отбор в България, смятам, че тези играчи могат да се развиват много добре в чужбина. Мишо Иванов е пример за това.“

„Мисля, че Башлиев дойде рано в Левски. Симеон Райков направи силни мачове, ние искахме да остане, той сам дойде и поиска разговор, за да отиде някъде да играе. Той имаше и други предложения, освен Черно море.“

„И аз дойдох от Черно море и успях да се наложа, те знаят какво трябва да направят. Не трябва да правят нищо по-различно от предишните си клубове. Хубавото в Левски е, че и най-малкото добро нещо, което демонстрираш, веднага ще се забележи. Другото е, че може на младите футболисти да им се замае главата. Щом са тук, имат качества, но трябва да играят със самочувствие“, каза още Илиан Илиев.

„Играхме в схемата 4-4-2, наложи се няколко пъти и играхме по този начин. За флангови играчи имаме три опции – и Прохазка може да играе там, имаме и млади момчета, които също са опции“, уточни още наставникът на Левски.