Берое ще играе срещу Черноморец Поморие финал за купата на България по футбол тази сряда от 18:00 часа на градския стадион в Ловеч. Настроенията и очакванията в старозагорския лагер, разбира се са свързани с победа за „зелено-белите". Според старши-треньорът на Берое Илиан Илиев обаче, най-напред трябва да се подходи с респект към противника:

"Отборът на Черноморец е съставен от млади момчета, които са научени да играят. На финала трябва да играем така, както го направихме през първото полувреме срещу Чавдар Етрополе - да сме концентрирани, да пресираме съперника, да се опитаме играем футбол и да търсим гола. Ако подходим по този начин ще ни е по-лесно. Досега никога не съм казвал на футболистите, че има мачове на живот и смърт, никога не съм им казвал, че трябва да играят, като на финал, но предстоящият мач е финал и ние трябва да кажем това на играчите", каза наставникът на Берое.

Диан Генчев е с оток на коляното, но почти сигурно ще бъде вдигнат за двубоя на годината в сряда. От групата отпада бранителят Павел Ковечав, който е с пет жълти картона и е наказан.

Всички останали са здрави и тренират пълноценно. Илиан Илиев допълни, че е наясно със титулярния състав за мача срещу Черноморец:

"Имам само две въпросителни около състава-едната е свързана със здравословното състояние на Диан Генчев, който ще започне титуляр, ако е готов на 100 процента -другата въпросителна е около един пост в състава, за който се колебая между двама футболисти", каза още специалистът.

Илиев допълни, че след доброто включване на Георги Божанов във вчерашния мач срещу Миньор Перник, е твърде възможно младокът да попадне в групата за финала.
Утре на обяд отборът на Берое заминава за Севлиево, където ще пренощува. Там „зелено-белите" ще направят една тренировка преди финалния двубой с Черноморец Поморие.

Утре във фен-магазина на ПФК Берое ще бъдат пуснати в продажба отпуснатите за старозагорския клуб 3000 билета за финала.