Калоян Караджинов от Локомотив Сф стана играч №1 на петия кръг в допитването на вестник „Футбол”, благодарение на четирите гола, които реализира в мача с Черноморец. Халфът е получил 17 гласа, а останалите 5 номинации са за Хосе-Луис Гарсес от ЦСКА.

Караджинов показа, че не е притеснен от класата на евросъперника на железничарите и прогнозира победа за своя отбор с 1:0.

„Ако мачът свърши така, както го прогнозирам, ще означава, че вече сме свършили 50% от нашата работа. Останалите 50% ще останат за гостуването ни в Рен”, заяви Караджинов.

Полузащитникът отхвърли домакинския фактор като важен елемент за отбора на Локомотив. „Той играе роля при Левски и ЦСКА, когато публиката натоварва играчите с големи очаквания. При нас нещата не стоят така и може би затова играем освободено в евротурнирите”, добави бившият зидаро-мазач.

Междувременно се увеличиха шансовете Зоран Балдовалиев да бъде възстановен за двубоя с французите, като крайното решение ще бъде взето на утрешната тренировка от 20 часа на „Българска армия”.

Виктор Шпишич също преодоля проблемите си с коляното и участва в сутрешното занимание на отбора. Хърватинът обаче остана извън групата за мача с Рен, но заедно с наказания Георги Марков също се качва на лагер с отбора утре в 13 ч. на Царско село.

Ето и групата на Локомотив Сф за двубоя с французите, в която попаднаха 20 играчи: Голубович, Галев, Ст. Дончев, Д. Дончев, Рангелов, Коилов, Върбанов, Добрев, Дафчев, Джилас, Пасков, Иванов, Лопеш, Златински, Балдовалиев, Атанасов, Караджинов, Савич, Антунович, Орачев.