Президентът на Литекс Ангел Бончев отказа да направи обширен коментар за подготовката на „оранжевите”, и само заяви, че дава положителна оценка за лагерите, проведени от тима. Днес ловчанлии се завърнаха от Турция, където премина втората част от тренировъчната програма. Бончев не се изказа и за плъзналия слух, че нападателят Зоран Янкович е поредният, скрил истинската си възраст. Според българско издание, Янкович е с четири години по-стар от обявените 34 години.

Самият натурализиран българин също не бе много отзивчив за коментар по въпроса и заяви, че на 38 години вече ще е прекратил футболната си кариера.

Капитанът на Литекс Небойша Йеленкович заяви на Летище София: „Важното е, че всички сме здрави, направихме добри мачове. Ще се борим да спечелим Купата и да се класираме за евротурнирите. Има време още до първия мач с ЦСКА.”

„Литекс заслужава да е по-напред в класирането, ще направим всичко, за да стигнем до зона УЕФА, и ако може да спечелим Купата на България. Следяхме и другите отбори, но най-важно е как играе нашият,” добави Станислав Генчев.

„Мисля, че всичко е добре, важното е, че всички са живи и здрави. Засега оставам тук, продължавам да съм футболист на Литекс. Да се надявам, че тази година ще играя повече. Отборът ни стана по-сплотен, играем по-добре в контролите, и да се надяваме и в първенството ще ги показваме тези игри и ще побеждаваме всеки мач,” завърши оптимистично Петър Златинов.