Мобилна игра, в която целта е да се откриват думи, е истински хит сред футболистите на Лудогорец. Отдавна по лагерите белота и таблата са влезли в историята. Карти вече никой не играе, освен по-старите кучета, но и те са на изчезване. В лагера на шампиона и носител на Купата на България играта на карти не се забелязва, а и май вече е тотално изчезнала. За това пък има нов хит. Естествено той е свързан с мобилните телефони, нетбуците и таблетите на футболистите. По време на тази лятна подготовка хитът се нарича „О!Думи“.

Целта на играта е проста имаш един голям квадрат с 16 по-малки квадрадчета вътре, във всяко едно от които има буква. Целта е да успяваш да свързваш буквите така, че за определено време да намериш най-много и най-дългите думи на български език.

Играта явно е зарибяваща, защото буквално половината тим на Лудогорец играе. Още по-забавно е, че играта се практикува в мрежа и на практика турнирите срещу реални противници са най-интересни.

Така футболисти като Мишо Александров, Миро Иванов, Йордан Минев, Димо Бакалов, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Георги Костадинов се изправят на истински битки, но не на футболния терен, а пред електронните си устройства. Така всеки показва какво може с български език. За момента слуховете сочат, че Мишо Александров успява да надвие конкуренцията в повечето случаи, но естествено има опоненти на тази теза.

Все още чужденците не са привлечени към големите битки, но това е повече от разбираемо, защото колкото и да напредват с българския играчи като Шоко, Марселиньо и Кишада все още трудно могат да се включат в подобни изпитания. Въпросът е колко време тази игра ще бъде хит и дали наистина подобни зарибявки могат окончателно да сменят терцата и трефата.