Глътка въздух дарена от Игор Томашич осмисли футболната вечер. Рядко се случва футболист от българското първенство да те трогне. На „Герена” Игор Томашич помогна на страдащия Семина. Направи го деликатно и достойно. Като герой.

Мачът свърши, за статистиката 4:0 в полза на „сините” срещу комичната Беласица.

Най-важният въпрос след срещата не беше, какво ще кажат треньорите. Не и този път, гадната случка с младия албанец Семина кара хората да мислят другояче.

Играчът на Беласица загуби съзнание, глътна си езика, или стана нещо още по-лошо? Това бяха само част от предположенията. Малцина видяха мъжката постъпка на Игор Томашич, който може би спаси своя колега, преди лекарската намеса. Признавам, че не разбрах какво точно се случи. Канал 3, както винаги извади една специална камера, която внесе яснота. Показа ни героя!

Кадрите са потресаващи. Семина от Беласица се гърчи на тревата. Кръстовчев от Левски панически привиква лекарските екипи. Някъде от нищото излиза Игор Томашич. Без да трепне прави, това което трябва. Откъде знае и как намира смелост? Игор има отговорите, но едва ли ще ни ги каже някога.

Който е видял тези кадри, дарени от екипа на Сашо Диков, вече знае, че Томашич е голям. Хърватинът стана симпатичен на българския зрител, без значение на кой отбор стиска палци.

Всъщност Игор си е наше момче-национал. Евала на този, който го извика да рита за България. Евала на Стоичков, макар че не ми е любимият треньор. България има нужда от такъв национал, с голямо сърце и бърз ум.

Единият е албанец, другият - хърватин. Едва ли ще са на едно мнение по горещата политическа тема „Косово”! Разликата обаче между политиците и мъжете е много голяма. А сред футболистите винаги има истински мъжкари.

Животът на Семина имаше нужда от глътка въздух, дарена от Игор Томашич. И тази вечер защитникът на Левски показа, че е специален.

Тодор Батков е човекът, който решава. Томашич заслужава да получава точно толкова, колкото иска! Иначе е ясно - за смелите място има навсякъде.

Често подминаваме героите с лека ръка, без дори да забележим, че са герои. Когато обаче съдбата ти предложи истинско изпитание, виждаш кои са те!

Аплодисменти за човека с български паспорт, хърватско самочувствие и лъвско сърце...