Лидерът на Левски Христо Йовов говори пред медиите след завръщането на отбора от Гърция. Капитанът на „сините” бе любезен да отговори на доста журналистически въпроси.

„Лошо е, че само аз останах от онзи отбор, защото следващият съм аз, което е нормално. Имах късмет да съм по-млад с година-две от повечето, като Гошо Петков и Игор Томашич. Надявам се да избутам този сезон, да помогна на Левски. Да бъда на ниво, а ако мога да продължа още един сезон - добре, иначе ще решим какво да правим”, сподели Ицо Йовов.

„Главната цел е да стопим разликата от Литекс. Това се коментира в съблекалнята, дори без треньорите и спортно-техническия щаб. Една шампионска титла е много сладка и отваря път за неща, които повечето наши футболисти не са усетили”, отсече асът на Левски София.

„Убеден съм, че имаме потенциала да изпреварим Литекс, ако играем както в Европа, няма да има проблеми да го сторим. Ако продължим така, ще направим нещо много по-голямо и в Европа”, каза Йовов.

„Мисля, че свършихме работата, за която бяхме в Гърция. За жалост се получиха две контузии. Надявам се да отшумят бързо, мисля че Димов е почти готов. Сашо се надявам също да се оправи бързо. С оглед на това, че мина най-тежката част, а имаме само две леки травми, смятам, че трябва да сме доволни. За новите, ще се изкажа малко клиширано, но щом са намерили място в нашия отбор, значи за добри футболисти. Надявам се и психиката им да издържи, за да покажат своя потенциал”, коментира капитанът на Левски Христо Йовов.

„Взехме класни попълнения, чува се, че ще има още такива. Надявам се да запазим приятелските начела в отбора. Със сигурност, ако Дембеле си тръгне, ще е голям минус за отбора. Той доказа, че е човекът-отбор, въпреки че и ние сме му помагали, но трябва да се гледат и финансовите неща, защото в днешна България тези неща са важни, за да оцеляват клубовете. Мисля, че ако шефовете получат добра оферта, няма какво да ги спре”, отбеляза още Бижутера.

Йовов сподели, че е добре физически и не е пропуснал нито едно занимание от началото на зимната подготовка.

„Най-важното в първия мач беше да няма контузии, но се получиха две нелепи. Имаше умора в отбора, а и противникът не беше силен. Хубавото е, че показахме тона на игра, това което Левски се опита да играе и през миналия полусезон”, продължи една от звездите на „сините”.

„За да стигнем шампионската титла, трябва да сме агресивни. Предстоят ни много тежки 15 срещи, дано момчетата са го осъзнали, защото е много сладко да си шампион, дори и в България. Не искам да коментирам Георги Петков, той е бил част от един много силен Левски. Много ни е помагал. Нямам никакво отношение към него, той е един много добър вратар и мисля, че се оправи винаги”, заяви Йовов.

„Няма да усетим липсата на мачовете в Европа, ако публиката е на стадиона, но наистина настройката е много по-различна”, продължи един от най-опитните в Левски.