Изпълняващият длъжността председател на Съдийската комисия Ичко Лозев се появи днес изненадващо на сбирката на футболните босове на комплекс „Царско село”.

„Имаме среща между част от ръководството на футболния съюз, президентите и съдийската комисия, и ръководещите съдии. Срещата е в интерес на добрата работа. Уговорихме се преди повече от седмица, не са ни викали днес,” обясни Лозев.

Относно проблемите и нападките в последно време към съдиите, той обясни:„Това са неща от кухнята, ще си ги решаваме ние. Всяко едно семейство има проблеми, в нашето семейство също. Мисля, че е хубаво нещата да си останат тук.”

„Силата не е в съдийската комисия, а от потенциала, който идва отдолу. Ние работим по правила, които са утвърдени от Изпълкома и от комисията. Всеки, който излезе от тези правила, трябва да бъде елиминиран от системата, това е принципът,” категоричен бе Ичко Лозев.

По обвиненията в корупция, отправени лично към него, Лозев заяви:„Аз съм убеден, че човек, колкото върви по-нагоре, атаките са по-големи. Проблемът е дали атаките са коректни или некоректни. Тези в момента мога да определя като неадекватни.”