Проблемът с футболните съдии не е само български, той е световен. Очевидно няма как четиримата рефери на терена и покрай него да не допускат грешки, които често се оказват фатални. Тук, разбира се, говорим за непредизвиканите грешки, но и предизвиканите могат да бъдат намалени с определени промени в правилата.

Не мога да разбера защо толкова години ФИФА, УЕФА и Бордът по правилата упорстват и отказват да въведат видеото в помощ на съдиите. Или пък „Ястребовото око“ на голлинията, както е в тениса. Ако се опасяват, че играта може да се накъса много или забави, спокойно могат да въведат ограничения. Примерно, капитанът на даден отбор да има правото два или три пъти на мач да иска ревизия на съдийските решения. Тук не говорим за всеки тъч или фаул в средата на терена, а за отменени или незачетени голове, за вдигнати или невдигнати засади. Изобщо за важни ситуации.

Вижте какво стана снощи на най-висше ниво - в Шампионската лига. Двата гола на Бербатов за Манчестър Юнайтед бяха след немаркирани засади, а веднага след тях неправилно бе отменено попадение на Рууни, който пък не бе в засада. Всичко това се вижда отлично след повторенията по телевизията. Но съдиите нямат възможността да променят решенията си, защото не могат да гледат повторения.

Ако Блатер, Платини и компания се замислят в тази посока, ще избегнат доста скандали по футболните терени. Защото по някои географски ширини има темпераменти като Херо, които не могат да траят.