Нападателят на Локомотив Пд Владислав Златинов няма да пътува с отбора за втория подготвителен лагер в Турция. Това разкри днес старши треньорът на „черно-белите” Ясен Петров. „От днес Златинов поднови тренировки с Локомотив. До сега той с наше разрешение тренира с Вихрен. Не сме го карали да тренира с юношите или други подобни неща. Той не пожела да преподпише договора с нас и това е причината да не тръгва с отбора”, коментира Петров. Към футболиста има запитвания от няколко отбора и нищо чудно Локомотив да се раздели с него.

„Относно Мартин Камбуров моето желание е да остане в отбора до лятото или още по-добре докато му изтече договора. Не трябва да забравяме обаче, че футболът е бизнес. Очаквам до сряда Мартин Камбуров да е малко разконцентриран на база офертите, които има към него”, каза още Петров.

От днес подготовка с Локомотив започна неодобрения от Стойчо Младенов бразилец Тон. Той ще остане в отбора най-малко до събота, а ако Ясен Петров прецени ще го вземе на лагера в Анталия. Същото е положението и с другите двама чужденци, които в момента тренират на Лаута аржентинеца Иван Мориконе и киргизстанеца Карим Израилов.

„Желанието му през новия сезон да разполагам с футболисти, които са собственост на Локомотив, а не преотстъпени, за да не се получава ситуацията като с Иванов, Бранеков и Сакалиев”, коментира пловдивския специалист.

В същото време се разбра, че плануваната за утре контрола с Черноморец няма да се състои. „Причината е, че не е ясно какво ще е времето. Трябваше да играем в Нова Загора, но решихме, че няма смисъл двата отбора да пътуват и да не се знае дали условията ще са добри. За сметка на това ще направим официална двустранна игра, като Локомотив ще бъде разделен на две групи и ще има и официален съдия”, разкри Ясен Петров.