Новият старши треньор на Левски Ясен Петров направи неофициалния си дебют при загубата с 2:3 от новака в румънския елит Търгу Муреш. Контролата се игра на едно от игрищата на базата на „сините” в австрийското градче Линдабрун.

„Сините” започнаха по-силно мача и в 7-та минута Жоазиньо излезе сам срещу вратаря, но се засуети и не успя да стреля, след което Киров шутира, но в защитник на Търгу Муреш.

Румънският отбор стигна първи до гол в 12-та минута, когато Сфърля стреля от пряк свободен удар и прати топката в левия ъгъл на вратата на Митрев за 0:1.В 25-та минута Жоазиньо центрира отляво, след което Йовов се опита да шутира, но топката рикошира в защитник на румънския отбор и стигна до Сашо Киров, който стреля, но кълбото мина много близо до напречната греда на вратата на Даналаке.

В последните минути на първото полувреме футболистите на Левски имаха две нови възможности да стигнат до попадение. В 38-та минута Александров прехвърли защитниците на Търгу Муреш и топката стигна до Жоазиньо, който стреля от движение, но неточно в аут. Три минути по-късно Жоазиньо премина през Топич, след което стреля по диагонала, но неточно в аут.

Началото на второто полувреме започна лошо за Левски, след като в 47-та минута Минев сбърка и последва центрира в наказателното поле на „сините”, след което Роман стреля и прати топката във вратата на влезлия като смяна на Божидар Митрев, Цветан Димитров. Две минути по-късно в 49-та Христов премина през двама футболисти на румънския отбор, след което си размени подавания с Александров и нападателят стреля, но Даналаке успя да спаси.

„Сините” продължиха да играят по-добре от своя съперник през второто полувреме и в 57-та минута Христов спря на гърди топката, след което върна към Балтанов, а той стреля, но вратарят плонжира и спаси.

Левски успя да намали пасива си в 76-та минута, когато Христов подаде към Тасевски, който продължи към Младенов, а той с хубав удар я прати в мрежата на вратаря на румънския отбор.

В 77-та минута Роман премина през Иво Иванов, след което стреля, а Цветан Димитров не се намеси убедително и си вкара топката във вратата.

Все пак Левски направи по-почетна загубата си в 79-та минута, когато Христов подаде към Младенов, който от границата на наказателното поле на румънския отбор прати топката в лявата сглобка на вратата на Търгу Муреш.

В 87-та минута Гаджев нахлу в наказателното поле на румънския отбор, след което бе съборен, но съдията не даде дузпа. След това австрийският арбитър побърза да свири край на мача, като стори това три минути преди да са изтекли редовните 90 минути.

Следващата контрола на Левски на подготвителния им лагер в Австрия е утре срещу Металист от 18 часа.