Локомотив Пд разгроми Ботев с 4:0 в пловдивското дерби. „Железничарите” се наложиха по категоричен начин над градския си съперник при дебюта на Ясен Петров начело на „черно-белите”.

В срещата от седмия кръг на А група резултатът бе открит още преди почивката, като 43-та минута се оказа злощастна за Величко Величков, който си вкара автогол.

Така двата отбора стартираха второто полувреме при резултат 1:0 в полза на домакините, но само три минути след това Мартин Камбуров увеличи преднината на „железничарите”. Нападателят бе намерен много добре с глава след отлично центриране на Стойко Сакалиев.

В 72-та минута влезлият като резерва Явор Въндев направи резултата класически, а крайното 4:0 оформи Златинов, след изпълнение на пряк свободен от Даксон да Силва.

Въпреки многобройните полицейски представители се стигна и до две неприятни ситуации с пострадали от двете агитки.

Още в самото начало на пловдивското дерби една от линейките напусна стадиона с един от привържениците на Локо Пд, който пострада след хвърлена бомбичка. В средата на първото полувреме още една линейка се отправи към местна болница с един от феновете на „канарчетата”.

По този начин Локомотив Пловдив постигна едва втората си победа от начало на сезона, при това над тима на Ботев.

Пловдивските „железничари” се намират на осмо място с осем точки, преди изиграването на останалите двубои от кръга. 

Непосредствено след тях се намират „канарчетата” със същия актив, но с по-лош показател при реализирани попадения.