Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Ясен Петров заяви, че в първите дни на Лаута основната му задача ще бъде да подобри настроението на футболистите след загубата при гостуването на Марек.

„Днес си стиснахме ръката с президента, т.е. от днес започвам да водя отбора на Локомотив” – заяви Петров - „Искам първо да кажа няколко добри думи за Иван Маринов. Това, че това е човек, който е дал всичките си умения при работата си с тези футболисти.”

„В края на тази седмица, при самия ми старт, предстои едно дебри срещу отбора на Ботев Пловдив. Моето желание е да вдигнем настроението още през тази седмица, защото знаем, че в последния мач отборът на Локомотив Пловдив загуби като гост в Дупница. Това е основната ми задача през тази седмица.”

„Зная, че ще бъде изключително трудно, зная, че моята работата ще бъде следена под лупа, въобще не се притеснявам от това нещо, нито от предизвикателства, които ми предстоят.”

„Надявам се с работата, която ще свършим с футболистите, да задоволим и най-малките претенции на хората, които имат очаквания към нас.”

Васко Камбуров ще бъде официално в треньорската стая, плюс Аян Садъков, който ще е помощник треньор, Стефан Генов – това са хората, с които ще работим заедно”, каза новият наставник за екипа, с който ще работи.

Ясен Петров заяви още, че е преценил добре, че може да има негативни реакции от страна на феновете на Локомотив към него, но не се опасява от това, тъй като той е професионалист и за него това е едно предизвикателство.