Старши треньорът на Локомотив Пд Ясен Петров разкри, че като цяло е доволен от постигнатото на тима по време на зимната подготовка, но в същото време сподели, че пред отбора предстои още много работа. Наставникът на железничарите сподели още пред Гонг, че съжалява за трансфера на Мартин Камбуров, но се надява в тима да не си проличи липсата му.

„Като цяло мисля, че можем да бъдем доволни от подготовката до тук – като започнем от работата, която свършихме в Сандански и стигнем до контролите, които изиграхме тук. Винаги има какво още да се желае. От играта не съм кой знае колко очарован, може би само в последните мачове загатнахме, че можем да играем добър футбол, но не мога да не бъда доволен от старанието на играчите”, сподели Ясен Петров.

„Мотото с което сме започнали работата е колективът – всички да работят в колективен план. Най-важното е, че съумяваме да запазим вратата суха, но трябва да се стараем и да отбелязваме голове. Ние треньорите направихме експерименти на няколко пъти, но общо взето сме наясно как трябва да започнем полусезона. Не бих казал, че като схема отборът ще е много по-различен, просто се стараем да избистряме играта си. Не съм убеден, че сме с напълно готов игрови облик.”

„Ние се надяваме новите момчета да се адаптират по-бързо, и да изградим отбор, който да има конкуренция на всеки един пост. Аз лично бих поощрявал повече старанието при младите футболисти, но в същото време съм достатъчно критичен към тях”, допълни наставникът.

„Всеки един футболист трябва с игрите си да покаже, че заслужава мястото си. Ако трябва да бъда искрен, относно трансферите, трябва да призная, че не успяхме да закупим играч, който е от т.нар класни футболисти в българското първенство, защото цената им е доста висока.”

„За мен най-голямата загуба за Локомотив е продажбата на Камбуров. Клубът като клуб направи най-доброто за него, а и двете страни са доволни, защото цената на един играч се определя от търсенето, а Мартин имаше много оферти през зимата. Знам, че ще ми липсва, но ще опитаме да направим така, че неговото отсъствие да не се забележи.”

„Карим е роден през 1987 година и има голямо бъдеще пред него. Ако искаме да привлечем българин на неговата възраст, ще ни струва много. Ще се опитаме да го адаптираме и да си помогнем взаимно. Колкото до Том, нещата при него ще се решат до няколко дни”, каза още Ясен Петров.