Старши треньорът на Левски Ясен Петров говори пред журналистите за мача с Аустрия и какво е състоянието на отбора седмица преди първия официален мач за сезона. Ясен очаква завръщането на помощника си Йвайло Петров, който бе в Ирландия да разузнава съперника Дъндолк.

„Да ви кажа мен ме е яд, че загубихме тази среща”, откровен е Петров. „С оглед на показаната игра не заслужавахме да загубим. Допуснахме пак наивни грешки в дефанзивен план. Хубавото е, че сътворихме и много хубави неща в атака. Успяхме в много голяма част от мача да контролираме топката. Направихме много приятно впечатление на домакините. Държахме добър ритъм на игра почти през целия мач. Нормално с направените повече смени този ритъм да се наруши. Отборът стоя сравнително прилично.”

За Ясен Петров е радостно, че след този лагер в Австрия, в Левски няма контузени играчи. Христо Йовов бе ударен в коляното, но престоя на терена до 85-та минута. Накрая бе сменен, защото игра на високо темпо по време на мача. Холандецът Мюлдер също бе запазен от треньора, защото не е готов да играе още цял мач. Той наваксва подготовката, в която е изостанал.

„Футболистите ни са здрави”, доволен е Ясен Петров. „Това, което бяхме планували като работа, която да свършим, сме го изпълнили на сто процента. Програмата ни е направена така до началото на първенството, че част от подготовката включва и първите мачове от Лига Европа. Не може още на 15 юли отборът да е в най- добрата си форма. Ще търсим от мач на мач да вдигаме оборотите и да играем все по-добре. На нас ни се иска за старта на шампионата и за най-важните мачове Левски да е наистина в най-доброто си състояние.”

Според треньора оттук нататък Левски няма да има маловажни мачове. Всички срещи, започвайки от тази на 15 юли, са важни.

„Да ви кажа честно аз лично съм много критичен към това, което нашият отбор показва”, убеден е Петров. „Знам, че с хората с които работя не сме успели да вземем по най-добрия начин потенциала на играчите. От части съм доволен от показаното, но смятам, че имаме още много резерви в повечето компоненти на играта. Това ми дава оптимизъм, но съм длъжен да бъда критичен за да подобряваме играта си.”

Ясен се надява в оставаща седмица до първия мач да освежи футболистите. Той се надява, че играчите с добрата си работа ще радват на терена.

Старши треньорът не пожела да коментира дали ще бъде намалена групата от 28 футболисти, с която работи. Той каза, че в София ще се разбере дали ще има промени и какви ще са те.