Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви на летище София, при заминаването на тима за втория подготвителен лагер, в Кипър, че е много доволен от подготовката на „сините” дотук.

Специалистът сподели, че Исмаил Иса има оплаквания в ахилеса и остава единственият проблемен футболист на отбора преди началото на лагера в Агия Напа.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО НА ЯСЕН ПЕТРОВ - ТУК

Петров добави, че новите попълнения - Жанвион Юлу-Матондо и Марко Видович се намират в добро физическо състояние.

Наставникът на Левски сподели, че очаква тимът му да покаже оптимална форма още в първия мач от пролетния дял – срещу ЦСКА.

Ето какво сподели Ясен Петров пред медиите на летище София:

Подготовката ни стигна до следващия етап. Заминаваме, за да изиграем една поредица от контроли. Продължаваме да работим. Изключително съм доволен от старанието на момчетата. От влагането им в тренировъчния процес. На този етап всичко, което бяхме запланували по план, изпълнихме почти на 100 процента. С огромното съдействие от страна на футболистите”,

Имаме съвсем леки проблеми с Иса, който има оплаквания. Има една травма в ахилеса, но подхождаме изключително внимателно с него. И Дани Младенов, който пропусна само една тренировка. Мисля, че от днес ще е в строя и ще вземе пълноценно участие. Дембеле също имаше оплаквания от болки в коляното, поради факта, че доста добре се вложи в заниманието от предния ден. Също ще тренира пълноценно с останалите.

В добро състояние са новите попълнения. И Матондо и Видович се включиха наравно с останалите. И двамата идват от първенства, в които са взимали участие. Матондо е играл във втори отбор, изиграл е 12 мача, така че е в добро физическо състояние.

Да се надяваме, че Левски ще е достатъчно готов за първия мач, с ЦСКА. Ще търсим пика във формата си още в първия кръг от пролетния дял. Да се надяваме, че ще бъдем в много добро състояние.

По моя информация, условията в Агия Напа са добри, вчера температурата е била 15 градуса. За разлика от тук в София.

Мисля, че съперниците, срещу които ще играем в Кипър, са достатъчно добро предизвикателство за Левски. В началото на първите две контроли ще направим ротация на състава, с оглед на това, че част от нашите футболисти са викнати в националните гарнитури. От срещата, която ще проведем на 11-ти ще търсим оптималния състав, с който ще излезем срещу ЦСКА. Мисля, че шест контроли са достатъчно.