Старши треньорът на Левски Ясен Петров се надява Левски да постигне победа в последния мач на отбора за годината. „Сините” закриват 2010-та година с домакински двубой от Лига Европа срещу лисабонския Спортинг.

„Това е последен мач за годината на нашия отбор, срещу сериозен противник, заяви Петров в началото на пресконференцията. Едно домакинство, което ние искаме да спечелим. Искаме да завършим годината с добро настроение. Надяваме се в утрешния мач да изнесем една добра продукция.”

Веско Минев не попадна в групата, а Йордан Милиев е в нея. Проблемите пред треньора със сглобяването на защитата са големи.

„Истината е, че Данчо не е тренирал с отбора от мача с Берое, заяви Петров. Веско Минев отпадна от групата заради счупената му ръка. Отново имаме много проблеми преди двубоя. Да се надяваме, че хората, които излязат на терена ще дадат всичко от себе си, за да зарадват нашата вярна публика.”

Всички, които присъстват на мача, да останат доволни от качеството му и от раздаването на футболистите на Левски, това поиска Ясен Петров. Той е уверен, че има за какво тимът да се бори срещу Спортинг.

Наставникът се опита да каже истината защо отборът не бележи при гостуванията в Лига Европа за разлика от домакинските срещи. Той отдаде резултатната игра на стадион „Георги Аспарухов” на подкрепата на публиката на отбора, която дотук изпълваше трибуните.

Не бе подминат и въпросът за състоянието на Дарко Тасевски, който призна след мача с Берое, че е зле физически. Ясен Петров се надява македонският национал да е в състояние да играе на ниво срещу португалците.