Локомотив Пловдив е с нов треньор. Казва се Ясен Петров и до вчера името му бе свързвано главно с Ботев.

Очаквано или не, младият специалист пое „черно-белите" само седмица преди голямото дерби за Пловдив.

Истина е, че Петров излетя за големия футбол именно от ятото на „канарчетата”, но е истина, че постига най-големите си успехи в Левски и донякъде с Локо София.

Пловдивският Джанини не веднъж и два пъти е доказвал, че е истински професионалист и неговото назначаване на кормилото на Локомотив е един от най-правилните ходове за управата на „смърфовете”, след като другият правилен човек Едуард Ераносян не се разбра с шефовете.

Петте дни, които предстоят пред Ясен Петров, са пет дни на напрежение и много работа. Причината – мачът срещу Ботев, който е от изключителна важност. Той няма значение за точки и класиране, но със сигурност ще изиграе голяма роля за бъдещето на Петров. Ако Локомотив победи Ботев, поне агитката на „черно-белите” ще даде необходимия кредит на доверие на специалиста.

Ако „канарчетата” обаче спечелят, дните на Ясен Петров на „Лаута" няма да са никак радостни и леки, докато не се вземе някой мач срещу голям и стойностен противник. Ремито има същата стойност.

При това положение, успех на Локомотив в събота за Ясен Петров е не само желан, а и задължителен, защото само така, той ще получи пълната подкрепа, която сега със сигурност няма.

Половината агитка на Ботев също застава зад специалиста, обвинявайки Димитър Христолов в причината за раздялата между Джанини и Ботев. Друга част от феновете се отрекоха от него. За тях, като че ли, Ясен Петров е затворена страница.

Сега обаче, той има нуждата от подкрепата, повече от всякога, и черно-белите фенове трябва да му я дадат днес, утре и в събота.