Спряганият за нов старши треньор на Локомотив Пд Ясен Петров остава фаворит за поста и след бурните събития от днешния ден, след които стана ясно, че Коко Динев сменя Галя Топалова начело на „смърфовете”.

Новият благодетел на „черно-белите” е категоричен, че „Зума ще има тежката дума” при избирането на нов треньор. Именно Христо Бонев е човекът, който лобира пред Топалова за връщането на пловдивския Джанини начело на тима.

В същото време стана ясно, че трансферът на Даксон да Силва в Черноморец може да бъде спрян от новите шефове на Лаута. Коко Динев призна, че ако има възможност ще стопира преминаването на бразилеца при „акулите” и той ще остане при „черно-белите”.

„Разбрали сме се с г-жа Топалова тя да продава Даксон. Не съм запознат до каква фаза са стигнали преговорите между двата клуба, но ако те не са финализирани, ще се опитаме да задържим Даксон, защото той е важен за нас”, каза Динев.

От новото ръководство на Локо Пд не пожелаха да коментират подробности по зимната селекция. Те не отрекоха възможността да бъдат привлечени футболисти от другия клуб собственост на Динев – Вихрен. Това обаче ще се случи само с одобрението на треньорите.