Старши треньорът на Левски Ясен Петров остана доволен от успеха на своя тим с 4:0 над Миньор Перник в мач от 6-я кръг на А група. Той не пропусна да отбележи и важността на следващия двубой за сините срещу Гент. 

„Моето искрено желание е по този начин да си решаваме мачовете категорично. В четвъртък няма да ние е лесно, но се надявам процентът на полезно действие да е висок”, сподели наставникът.

„Направихме доста интересни и добри неща, вкарахме ранен гол. Мисля, че още през първото полувреме двубоят беше приключил. Затова и дадохме шанс на младите играчи. Мисля, че се получи добър мач преди този с Гент. Младите Киров, Чаворски и Исмаил Иса имат още върху какво да работят. Но ще им даваме шанс при такива резултати да влизат, и когато им се отдават шансове, да се възползват от това. Само този, който съумее да хване шанса си и успее да влезе в ритъма, ще получава възможности. Няма човек, който да не пуска играчи, които не показват качествата си на терена”, каза треньорът на сините.

„Срещу всеки един отбор Левски ще играе за победа. Надяваме се на подкрепа, на феновете да дойдат на стадиона в четвъртък. Надявам се да ги зарадваме с добра игра.

Бъдете сигурни, че ние ще направим всичко възможно да разучим съперниците. Затрупан съм с дискове от мачовете им. Направили сме всичко възможно да имаме добра представа за съперника ни и за Гент.”

„Да не забравяме, че ние загубихме срещу Черноморец, но ние сме си направили необходимите изводи. Защото с всеки мач се опитваме да изглаждаме неточностите. Загубите понякога могат да бъдат градивни. Ние допуснахме и грешки, които сме ги забелязали. По никакъв начин не си мислим, че сме направили кой знае какво. Внушаваме на футболистите, че трябва да се доказваме във всеки един мач”, добави ясен Петров.

„Аз съм противник на подобни сблъсъци, като тези в края на мача с Миньор. Утре ще стане ясно какви са пораженията след този двубой, както и за Георги Петков”, завърши треньорът.