Старши треньорът на Левски Ясен Петров призна, че не е мечтал за по-добър старт начело на Левски. Специалистът обаче иска неговият отбор да играе още по-добре.

„Нищо по-хубаво не съм си мечтал от това да дебютирам във вътрешния ни шампионат с победа над ЦСКА. Искам да благодаря на феновете ни и на футболистите, че направиха мъжка битка. Има какво да подобряваме, но с оглед на тежкия мач в Швеция, мисля, че не мога да не съм доволен от старанието на моите футболисти”, заяви Петров.

„Искам да играем много по-добър футбол, но на старта на първенството напрежението е голямо. Мисля, че големите очаквания към нас сковаха нашите футболисти, но след 16-та минута нещата си идваха на мястото и мисля, че заслужено победихме днес”.

„Предполагам, че няма сериозно с Дембеле, ще се опитаме да възстановим футболистите и се надяваме на подкрепа на нашите футболисти в четвъртък”.

„Дани Младенов имаше неразположение от сутринта, отпадна физически и мисля, че включването на Телкийски бе добър ход”, завърши Петров.

Ето, какво допълни Ясен Петров на пресконференцията след мача:

Ще разделя двубоя на минутите преди началото на срещата и това, което се случи на самата среща. Знаехме предварително, че ще бъде трудно да възстановим отбора след тежкия терен и пътуването след мача с Калмар. Влязохме с малко умора и големи очаквания към нас. Нормално, напрежението беше взело връх. Нормално е да търсим тактическото надиграване в тази среща. Има още какво да желая от този мач. Благодаря на публиката, която дойде да ни подкрепи.

Имам огромни забележки относно начина на игра, но каквото и да заложим предварително преди такова дерби и е нормално да се допускат грешки.

В отделни моменти позагатнахме това, което можем, но надделя напрежението. Залогът беше много голям, важна беше победата и трите точки в този мач.

По принцип не смятам, че бяхме много свежи в този двубой, ние не искахме да се връщаме. Не знам дали сте забелязали, но духаше вятър по посока атаката на ЦСКА, и се играеше с изритани топки.

Не сме искали да играем предпазливо, искахме да отворим играта още от началото. До 16-та минута бяхме малко плахи, но след това започнахме да окопитваме и имахме доста шансове. В такива двубои има едно тактическо надиграване.

Смятам, че съдията показа европейско поведение, с оглед на това, че не подмина нито едно нарушение. Ние и в Европа почти нямахме никакви проблеми от гледна точка на картоните.

След приключването на срещата имах разговор с част от играчите, защото не може така играта да ни води. Аз съм само от 40 дни треньор на Левски и колкото да искам те да почувствам моята философия, винаги ще минаваме през такива грешки.

Дани Младенов започна, не беше убедителен имаше проблеми със стомаха сутринта, Мечо Телкийски пуснахме. На полувремето направихме смяната в тази зона.

Надявам се тази победа да докара повече хора на стадиона в четвъртък. Започваме на ново още от тази вечер, защото двубоят тогава е много важен.

Имаме си вътрешен правилник и ще решим дали ще бъде наказан Гаджев, никога не се взима подобно решение веднага след мача.

Христо Йовов засега ще играе на тази позиция, макар че днес игра на три позиции, завърши дори на върха на атаката. Не му е лесно, но полага доста усилия.