Старши треньорът на Левски Ясен Петров обяви на Аерогара София, че не е букмейкър, за да знае какви са шансовете на сините срещу АИК в Лига Европа. Той отбеляза, че съперникът е доста по-различен тим от елиминирания Калмар.

„АИК е сериозен отбор. Ние сме изцяло сме насочени към това как нашият отбор ще изглежда в този двубой. Говорим за шампиона на Швеция. Отбор, който притежава необходимото самочувствие. Атмосферата ще е доста по-различна, ще има повече публика. Отборът им ще бъде подкрепен доста добре, а ние ще трябва да се справим с това нещо. Направили сме си изводите от мача с Черноморец”, сподели Петров.

„Аз не съм букмейкър, за да мога да определя шансовете. Отиваме за добър резултат. За всеки случай е важно да вкараме гол и да се опитаме да победим”, допълни специалистът.

Ясен Петров внесе яснота и по въпроса защо Левски пътува с трима вратари: „Презастраховаме се, защото имахме проблем при предишното гостуване, когато един от вратарите бе с температура. Нашето желание е да имаме двама здрави вратари. Групата е 20 човека, защото всичко може да се случи.”