Старши треньорът на Левски, Ясен Петров заяви, че не се интересува от информациите за криза в Спортинг, а каза, че е фокусиран единствено и само върху представянето на своите играчи.

Утре от 22:00 часа българско време „сините” излизат срещу португалците в първото си гостуване от груповата фаза на Лига Европа.

Петров заяви по време на пресконференцията преди двубоя, че очаква да се получи добър двубой, зрелищен. Българският специалист призна, че Спортинг е голям отбор с много добри футболисти.

Ето какво сподели Ясен Петров:

Отборът ни да се надаваме, че е готов. Имаме още една тренировка. Ще усетим обстановката на стадиона на домакините. Да се надяваме, че сме си свършили работата по подготовката на този мач.

Очаквам да стане един приятен за зрителите двубой. Познаваме отбора на Спортинг. Това е тим, който разполага с много добри футболисти, играе добър футбол. Ние също се опитваме да играем добър футбол. Дано зрителите останат доволни след края на двубоя и от качеството на играта.

Аз съм от хората, които не обичат да коментират състоянието на противника. В случая, това, че Спортинг е в криза или не. За това, че има някакви проблеми в Спортинг мога да кажа само едно – това е един голям отбор. Ние сме фокусирани единствено върху нашето представяне.

При всички положения Христо Йовов е възстановен от предния ни двубой, в който игра 60 минути. За Дарко и настинката, която има, предполагам, че няма да му попречи да играе утре.

Не можем да гадаем каква ще е идеята на треньора на Спортинг за мача с нас, и дали ще е същата като в мача с Лил. Готови сме за всякакви варианти.

По отношение на пропуските в мача с Берое, футболът е такава игра, в която не винаги успяваш да се възползваш от положенията си. Радостното е, че създаваме. Няма такава магия, с която можем да решим проблема за три дни. Работим върху тези неща по време на всяка тренировка. Ще трябва време за постигнем лицето на нашия отбор, което всички искаме да видим, а именно да вкарваме повече. Не мога да кажа, че не можем да вкарваме като гости. Единствено на АИК в Стокхолм не сме вкарали. Срещу останалите противници отбелязахме. Не е лесно в Европа навън срещу сериозен противник. В къщи вкарваме повече, да. Въпрос на опит. Сега противниците са още по-силни в сравнение с квалификациите.

Искам да благодаря на хората за подкрепата, на тези, които са пропътували разстоянието от София до Лисабон. Едно голямо благодаря.

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg