Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви след минималната победа с 1:0 над Академик София, че за „сините” този мач е бил „жизненоважен”. През първото полувреме на срещата от 14-я кръг на А група Христо Йовов бе заменен, а наставникът разкри причината за това – разтежние.

„Доста труден си направихме двубоя, за нас беше жизненоважен този мач. Трудно намирахме точните решения пред вратата на противника, единственото радостно нещо е, че успяхме да победим. Много брак имахме в извеждащите подавания”, каза Ясен Петров.

„Непретенциозни отбори няма, всеки един тим излиза и иска да покаже най-доброто срещу Левски. Не трябва да подценяваме никого, трябва да свършим работата си и срещу Банско”, добави още наставникът на „сините”.

В следващия кръг в игра се завръщат Дарко Тасевски и Гара Дембеле, което според Ясен Петров е добра новина, защото ще има повече опции в атака.

„Трябва да се анализира, защо играхме така. Имахме на разположение прекрасен терен, чудесно време. Трябваше да има и настроение. В последно време записахме негативни резултати, някои от тях незаслужени. Това също влияе. Бяхме променили доста неща при статичните положения. Пробваме нови неща, които да ни помагат. Трудно ми е да си обясня, защо играхме така. За мен играчите на Левски са професионалисти, трябва да са достатъчно мотивирани. Няма значение, дали играят срещу Академик или срещу Лил. Хората, които получават шанс трябва да си го хващат. Аз си правя хубав и точен анализ, за това, кой как се представя”, отсече Ясен Петров.

Спрямо младите футболисти, Ясен Петров пожела по-голямо усърдие от тяхна страна не само в мачовете, но и по време на тренировъчния процес.

„Хубавото нещо днес беше, че взехме трите точки. Това се случи за разлика от последните мачове. Срещу Лил и Литекс заслужавахме много повече. Срещу Славия владеехме играта след почивката. Днес единственото позитивно е, че взехме трите точки. Другото е, че не допуснахме гол”, завърши Ясен Петров.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg