Новият старши треньор на Левски Ясен Петров бе представен официално на специална пресконференция в присъствието на спортния директор на клуба Георги Иванов – Гонзо.

Петров сподели пред медиите своите цели и амбиции, като добави, че е мечтаел да се завърне на „Герена”. Той заяви, че няма друга цел пред него, освен да спечели всичко, което е възможно в България, както и да постигне възможно най-дълго участие в Европа.

Петров изрази увереността си, че комуникацията и взаимоотношенията между него и Георги Иванов ще бъдат много добри.

Специалистът не пожела да разкрие конкретни имена около селекцията на тима, като каза, че ще бъдат привлечени футболисти, с които съставът да придобие по-боеспособен вид.

От своя страна, Гонзо сподели, че Ясен Петров е най-добрият избор за „сините”. Спортният директор сподели, че Петров ще избира състава, а двамата ще обсъждат имената на футболистите, които ще бъдат привлечени.

Ето какво споделиха Ясен Петров и Георги Иванов по време на пресконференцията:

Ясен Петров:

Договорът ми е за две години. Старият щаб остава, ще прибавя едно младо момче от Бургас – Борислав Косев. Това ще е щабът, с който ще работя.

Прекалено млад бях хвърлен в дълбокото. Минах по всички стълбички на треньорския занаят. В продължение на 7 години непрекъснато работих. След това си казах, че няма да водя отбор на всяка цена и ще изчакам.

През времето, в което не работих – една година и девет месеца – не спирах да се занимавам с футбол, под различни форми. В този период отхвърлих доста оферти, смятах, че следващата ми крачка трябва да е голяма, високо предизвикателство.

От много време те чакам да ми се обадиш, казах на Гонзо, когато ме потърси. Винаги съм мечтал да се завърна тук, тъй като преди това съм бил футболист тук. Беше ми мечта да се върна в Левски.

Няма да коментирам какво е било преди аз да дойда. Интересуваме сега след като аз съм тук, как ще изглежда Левски. Гонзо най-добре познава отбора и неговите проблеми. С Гонзо отдавна работим относно визията на Левски за новия сезон.

Допада ми системата 4-3-3, но съм на мнение, че играчите са тези, които определят схемата на игра. Важно е един отбор да бъде мобилен, по време на мач. Най-добрата схема за мен е печелившата. Ще пробваме и друга схема на игра, ако имаме такова време. Но в началото няма да правим експерименти, тъй като първият мач чука на вратата – на 15 юни. Ако не вървят нещата и играчите, с които разполагаме ни дават възможност да пробваме друга схема на игра, защо да не пробваме.

Не познавам треньор, който да е водил Левски, и за който да е имало друга цел освен шампионската титла в България. Естествено и участие в Лига Европа възможно най-дълго, това са поставените цели преди мен.

Убеден съм, че комуникацията с Гонзо ще бъде изключително добра. Мисля, че всичко ще е в полза на Левски.

Георги Иванов – Гонзо:

Ясен Петров е треньорът, дали аз ще седя на пейката или не, ще го решим с времето.

Петров:

За юношите – ще има изненади. Ще вземем юноши на лагерите. Обичам да работя с млади хора, доста съм наложил в отборите, в които съм бил. Един от малкото хора съм, които съм поемал рискове.

Имена за селекцията няма да споменавам, търсим играчи за определени постове. Трябва да направим Левски по-боеспособен отбор.

Гонзо:

Разглеждал съм доста кандидатури за Левски, мисля, че се спрях на най-доброто. В България няма изобилие от много добри треньори. Мисля, че взехме най-доброто решение като назначихме Ясен Петров.

Искам да уточня, че съм виждал Ясен Петров два пъти. В същото време, достатъчно дълго разговарях с хора, които го познават и са работили с него, за качествата му. Това, което чух, ме удовлетвори.

Ще вземем играчи на позициите които ни трябват и на които сме изпитвали проблеми през сезона. Кой ще играе – носи отговорност треньорът. Кой ще вземем – ще решаваме заедно, но последната дума ще имам аз. Той ще избира състава, ще има възможността да преценява кой е в най-добра форма и кой заслужава да играе. Като спортен директор пък аз нося отговорността за това, което се случва в отбора.

Петров:

В Левски има много добри футболисти, нашето желание плюс тези играчи да намерим още някои, за да направим Левски боеспособен отбор. Но качествата на тези, които са в момента са част от отбора, са неоспорими.

Гонзо:

Тони Здравков и Владко Шаламанов остават в клуба. Шаламанов остава в школата. Здравков пък ще е мениджър в отбора – за разузнаване на противниците, ще бъде и помощник. Целият екип изстрада последната година в Левски и е нормално всички да останат в отбора.

Нашето желание е до 9 юни, когато започва подготовката, да бъдат привлечени всички нови футболисти. Ако след това попаднем на играч, отговарящ на класата на Левски, той ще бъде привлечен.

Петров:

Първото нещо, което искам да направя, е да почувствам обстановката и момчетата. След това ще направя съответните изводи и ще направя нужните промени, ще създам с момчетата добра комуникация. Искам да работим от първия ден с много добро настроение.

Гонзо:

Кой ще продължи да играе в клуба ще се разбере до 9 юни, когато започва подготовката ни.

Петров:

Левски е специален, бил съм тук, знам каква е обстановката. Само в Левски можеш и ти да станеш специален. Феновете са много важни за мен. С резултати и работа искам да ги спечеля на моя страна.

Гонзо:

Георги Христов има договор с Висла за една година. Нито той, нито някой от клуба е изпратил желание нападателят да се върне. Така че, остава до нова година там. Ако от Полша пожелаят, ще го върнем на „Герена”.

--

Зов за помощ! Изпрати SMS със съдържание „Levski” на 17777 и помогни на Георги Николов да живее!