Старши треньорът на Черно море Ясен Петров даде редовния си брифинг преди мач от първенството. „Моряците” гостуват на Локомотив (София) тази неделя. Наставникът сподели, че няма проблеми с контузени състезатели. Обстановката в тима е добра след последната победа. Петров е наблюдавал запис с играта на столичните „железничари” като е добил ясна представа за играта им. Младият наставник обаче обърна повече внимание на своят отбор като сподели, че целта на Черно море е винаги да излиза за победа независимо от класата на съперника. За този двубои младият специалист няма да залага на персонално покритие към дадени играчи, въпреки доста опитните футболисти на Локомотив.

Ясен Петров не пропусна да отбележи, че предстоящият съперник е клубът, в който е изиграл най-много мачове и разбира се е стартирал в треньорската професия, но през 90-те минути няма да има никакви сантименти относно отбора от Надежда.

Единственият футболист, който със сигурност пропуска гостуването в София е Бойко Величков, който все още не е възстановен напълно от контузия. От треньорския щаб на моряците не желаят да рискуват със здравето на състезателя. В следващият домакински мач Величков ще запише първи минути с фланелката на Черно море от пет месеца насам.