Бившият старши треньор на Нафтекс Ясен Петров заяви, че изчаква сериозно предложение и няма да избързва със своето решение.

„В къщи сме и до преди малко гледах „Комиците”. За съжаление няма да мога да гледам Ботев и Левски, тъй като ще пътувам за София. Този мач е много важен за Ботев и като се има предвид, че всеки отбор, който гостува в Пловдив да играе трудно мисля, че ще стане интересен мач”, коментира специалистът.

„Има голямо напрежение между феновете на Ботев и президентът Димитър Христолов, но и двубоят е много важен за Левски, тъй като отборът се бори за първото място. Има голяма разлика в класите между двата отбора, но публиката на Ботев може да изиграе важна роля в полза на домакините”, добави Петров.

„На футболистите и треньорското ръководство на Левски няма да им е никак лесно заради феновете. Пловдив е един град, който много обича футбола и те са много верни. Никога крайните мерки не са решение. Винаги съществува разумни решение и то трябва да се намери между феновете на Ботев и президента на клуба. Факт е, че Ботев е в зоната на изпадащите”, каза още бившият треньор на Локомотив Пловдив.

„Определено смятам, че Пловдив не заслужава такава участ. Това е въпрос на управление. Двата отбора не се управляват добре и затова се намират в това незавидно положение. Ако има едно разумно управление Пловдив може да притежава два отбора, които се борят за евротурнирите. В момента, в който преминах в Левски в първия кръг гостувахме на Ботев в Пловдив”, допълни Петров.

„Аз не играх нищо, а Ботев ни победи с два гола. Един мач, в който бях освиркван през цялото време. Имал съм и хубави моменти, но винаги съм играл с голям адреналин. Аз съм от хората, които обичат много футбола. Не съм играл много в първия отбор на Ботев. Общо имам три сезона с екипа на тима. Аз се прекланям пред всички хора, които обичат футбола. Това е най-продължителният ми престой без работа, въпреки че и сега се занимавам с футбол”, каза още бившият наставник на Черно море.

„Не спирам да се интересувам и да се развивам, но изчаквам да получа предложение за работа, от която искам да вида резултат. Нито съм треньор магьосник, нито съм вълшебник. Резултатите ще идват и съм положил здрава основна във всички отбори, в които съм бил. Но сега ще искам да изям плодовете на моя труд и затова засега не се ангажирам с нищо. Изчаквам едно сериозно предложение. Не крия пристрастията си към Манчестър Юнайтед. Смятам, че и при равенство нещата за титлата ще се решат. Надявам Ман Юнайтед да победи. Ясен-джуниър вече играе с топката и десният му крак е силен”, завърши Ясен Петров.