Ясен Петров даде традиционния си брифинг преди предстоящия мач на Левски. На него повече говори пресаташето на клуба, а старши треньорът се ограничи в добре познатите заучени отговори.

„Христо Йовов има разтежение и отпада от групата, сподели Петров. Както за този мач, така и за двубоя със Спортинг. Данчо Милиев е в групата, да се надяваме, че ще го вдигнем на крака за утре.”

Дарко Тасевски и днес тренира наравно с останалите и се очаква да играе срещу Берое, след като попадна в групата за мача.

„Дарко попадна в групата, заяви Петров.Ще преценяваме и с него. Виждате, че имаме куп проблеми. Ще трябва с хората от групата да решаваме утрешната задача срещу Берое. Знаете, че нашият отбор има традиции в турнира за Купата на България. Нашата цел е да я спечелим. Това минава през победа над Берое на наш терен.”

Левски имаше последните години проблеми с някои от мачовете си за Купата, а от Берое се заканват да направят „черна” годината на тима от София. Доколко са наясно в Левски със състоянието на Берое?

„Това, какво казват в Берое, е последното нещо, което ще коментирам, решителен е Ясен. Наясно сме какво представлява отборът на Берое. Аз пак казвам, нашите очаквания за утрешния мач са ние да победим. Ще направим всичко възможно това да се случи.”

След като Мюлдер е контузен, ще трябва отново Стефан Станчев да го замести. Ще може ли младият футболист да се справи със задачата, след като включването му срещу Гент не бе особено успешно?

„Ние вярваме във всеки наш футболист, категоричен е Ясен. Това, че не е съумял да влезе добре и да се справи със задачите си, не значи, че ние сме снели доверието си от него.Той тренира и ние се надяваме той да покаже едно добро ниво. Така че доверието към него продължава да бъде същото.”

Ясен Петров показа лека нервност преди мача с Берое и на въпрос дали Мюлдер отново ще е в защитата, или ще играе в халфовата линия той заяви: „Ако искате да ви кажа с кои стартови единадесет ще започнем. Заповядайте утре и ще видите как ще подходим. До утре не смеем да си правим никакви планове, поради факта, че доста често нещата се объркват в деня на мача.”

Ясен Петров приема факта, че Берое ще излезе много мотивиран срещу Левски, още повече, че старозагорци са и актуалният носител на Купата. Треньорът на „сините” не пожела да коментира това, което казват от Берое по повод на променената дата на мача.