Треньорът на Локомотив Пд Ясен Петров заяви, че футболистите му имат нужда от подкрепата на своите фенове и се надява те да бъдат с отбора в предстоящите гостувания – на Славия в мач от 17-ия кръг на първенството и в четвъртфиналния двубой за Купата на България срещу Калиакра. Наставникът даде редовната си пресконференция, минути преди да стане ясно, че генералният секретар на отбора Атанас Узунов е подал оставка.

„Ние очакваме феновете да ни подкрепят. Публиката на Локомотив е доказала, че е силна в трудните моменти и ние разчитаме на нея. Без феновете сме нищо”, коментира значението на „черно-белите” ултраси Петров.

„В момента мислим само за мача със Славия. Отиваме да играем добър футбол, а не да повтаряме слабата игра от второто полувреме срещу Локомотив Сф. Имаме кадрови проблеми, но затова в контролите дадох шанс за изява на повече футболисти. Сега ще имат възможност да покажат своите качества”, каза още пловдивският Джанини.

В събота той ще бъде лишен от услугите на контузените Стойко Сакалиев и Бърнард Хейгън и на наказания Йордан Милиев. „Смърфовете” тръгват за София след тренировката в петък следобед, а в столицата ще отседнат в хотел „Амбасадор”.

Междувременно фенклубът на пловдивчани организира екскурзия за мача. Цената й е 6 лева, а тръгването е в събота в 12 часа от стадиона в парк „Лаута”.