В среща от 27-ия кръг на А група Славия успя да победи като гост борещия се оцеляване Видима Раковски с 2:1 и силно намали шансовете на севлиевци за оставане в елита. Домакините бяха по-активният тим през целия мач, но с гол на Тайсуке Акийоши в края „белите“ стигнаха до 3-те точки.

Още в първите минути Видима опита да натисне играчите на Мартин Кушев, но до по-опасни положения пред вратата на Стефано Кунчев не се стигна. Противно на логиката Славия откри резултата с първата си опасна атака в мача. В 9-ата минута централните бранители на севлиевци оставиха Владислав Златинов да напредне фронтално срещу Ивайло Василев, нападателят на столичани стреля и след рикошет, който заблуди стража, вкара за 0:1.

След попадението тонусът в играта на Видима спадна, но домакините не се отказаха да търсят изравнителен гол. В 30-ата минута Руслав Иванов бе изведен сам срещу Кунчев, имаше единоборство между двамата, но съдията Александър Костадинов даде знак играта да продължи. 3 минути по-късно все пак футболистите на Костадин Ангелов стигнаха до гол. Пламен Кожухаров стреля силно фронтално срещу вратата на Славия, Кунчев закачи кълбото с върха на пръстите си, но топката влетя в мрежата му. При резултат 1:1 двата тима се оттеглиха на почивка.

Втората част по нищо не се различаваше от първата, като Видима владееше повече топката и атакуваше, докато Славия залагаше предимно на контраигра. В 58-ата пред Кожухаров се откри добра възможност, но Кунчев се намеси добре и изби в корнер. В 77-ата пък Ангел Русев бе изведен очи в очи с вратаря на „белите“, но заложи на силата и стреля право в тялото на Кунчев.

Славия стигна до победното попаадение само 2 минути след пропуска на Русев. С няколко паса топката стигна до Акийоши в наказателното поле, японецът се обърна и прати топката покрай плонжиралия Василев за 1:2. До края домакините така и не съумяха да застрашат сериозно Кунчев и в крайна сметка загубиха срещата.

С победата Славия остана на 7-о място с 47 точки, но вече води с 4 пред тима на Черно море, който загуби при гостуването си на Берое с 2:0. Видима пък остана на 14-а позиция – точно под чертата – с 14 точки, на 5 зад Локомотив София, който утре посреща Лудогорец в своята среща от кръга.